...Solumi

Hej och varmt välkommen till mitt kreativa universum!

Mitt namn är Jennifer, och det är jag som är designer, sömmerska, ekonomi-, pr-, sociala medier-, IT-ansvariga, packare samt kaffekokerska här på Solumi..

Solumi har länge varit min dröm. Intresset för sömnad kom med mitt första barn 2015. Förnyades med mitt andra barn 2016, men låg sedan lite vilande i några år. När jag 2021 var gravid med mitt tredje barn så började det rycka i sy-nerverna igen och suget slog till med full kraft! Barnens garderober fylldes snabbt, och då väcktes idén att man kanske kunde jobba med att sy? Att sy åt andras små knoddar. Märket Solumi var fött, min fjärde bebis!

 

Psst, visste du att namnet "Solumi" är en hopskrivning av de två första bokstäverna i mina barns namn? Solei, Luna och Milo. Och här hittar vi ju även min fascination för solar och månar som du ser lite här och var i mina alster.

 

Filosofi

Det du bevittnar just nu är alltså min stora dröm. Att få jobba med att sy. Dock så känns kläd- och textilindustrin lite problematisk i vår klimathotade värld. Därför känns det ytterst viktigt att endast arbeta med material som är cetifierade efter de stadgar som finns för textilindustrin, GOTS och ÖKO-TEX. För mig är det viktigt att veta att de produkter jag levererar inte kommer att påverka ditt barn negativt, utan kan bäras om och om igen. Jag förespråkar starkt att återanvända och använda de resurser som finns. Så när ditt barn växt ur sitt plagg, skänk det vidare, och låt någon annan njuta av det.

Detta återspeglas även i många av de klädmodeller som erbjuds. Jag lägger mycket tid på att leta modeller och varianter samt att modifiera dem för att passa mitt syfte. Detta syfte är att jag vill att mina plagg ska kunna bäras länge. För visst känns det som att man i vissa perioder, framför allt i början av våra ögonstenars liv, inte gör annat än att uppdaterar deras garderob. Sorterar ut och fyller på med nytt. Min tanke är då att plagg ska kunna bäras längre än över en storlek. För att uppnå detta är många av modellerna rymliga och lite oversized, men på ett sätt så att plagget inte känns bylsigt, utan ändå kan bäras trots att det är lite för stort.

En annan favorit än knappresår. Knappresår är som ett vanligt stretchigt resårband, fast med invävda hål i ett regelbundet intervall. När du använder detta, tillsammans med strategiskt placerade knapphål och knapp kan du därför dra åt resårbandet och på så vis reglera till exempel midjestorleken på plagget. Du kan alltså anpassa helt efter barnet och också förstora medan det växer, smart va?

Några av våra modeller har hängslen. Hängslen är en superbra detalj att reglera passform med, antingen med flera knapphål/knappar eller med band som kan knytas om. Sen är det ju ett stort plus att de även är grymt snygga!

Byxbenen är en annan detalj som kan hjälpa till att förändra plagget med barnet. Flera av våra modeller är lite vidare i byxbenen, vilket gör att de inte så lätt blir för tajta. De kan vikas upp, vilket på vissa modeller till och med föredras, samt att de kan fungera lika bra som långbyxa som i culotte-längd.

Som du märker funderar jag mycket på dessa detaljer, och hur man ska kunna göra ett plagg så bra som möjligt, både för barnet och för föräldern. Har jag missat något? Eller har du någon idé som jag borde anamma? Skicka gärna ett mail till info@solumi.se, eller skriv ett DM på Instagram (@solumi.se). Jag är alltid öppen för nya idéer och älskar utmaningar. Du vet väl även om att du kan kontakta mig om du har speciella önskemål angående ett plagg. Kanske har jag inte den färg eller det tyg du vill ha, eller vill du tweaka någon modell. Hör av dig så diskuterar vi 🙂


Tack för att du har hittat hit. Jag är så tacksam att du väljer att shoppa småskaligt och samtidigt stötta en liten företagares stora dröm.
Allt gott,
Kram Jennifer

  • Färgval

    Färgval

    Här ser du alla de färgval som finns tillgängliga. Jag väljer ut några färger som ligger i säsong som ligger som standardval i alla plagg i webbshopen. Men hela färgspektrat...

    Färgval

    Här ser du alla de färgval som finns tillgängliga. Jag väljer ut några färger som ligger i säsong som ligger som standardval i alla plagg i webbshopen. Men hela färgspektrat...